Karnawał to czas zabawy i wielkiego ucztowania. Bale, maskarady, potańcówki – to nieodłączne elementy okresu oczekiwania na wiosnę. A co gdyby przeżyć karnawał w innym stylu – od kuchni?
Na ucztowaniu akurat trochę się znamy i taki karnawał chcemy Ci właśnie zaproponować. Bogaty w smaki, aromaty i wyjątkowe podróże zarówno do innych zakątków świata jak i w czasie. Zapraszamy na cykl wieczorów karnawałowych w restauracji La Rosa. Baw się z przytupem, jak na rok 2020 przystało, i przyjdź w gronie przyjaciół po niezapomniane przeżycia. Nasi kucharze już zacierają ręce, żeby przygotować dla Ciebie wspaniałe dania.
Co dwa tygodnie proponujemy inny wieczór z motywem przewodnim.
– W Rytmie Disco
– Rio Samba Party
– Śledzik z PRL-em w tle

Każdy wieczór to specjalnie skomponowane na tą okazję menu degustacyjne, powitalny koktajl tematyczny, muzyka na żywo w klimacie, wyjątkowe dekoracje i dodatkowe atrakcje. Wejdź w inny wymiar zabawy karnawałowej. Zarezerwuj już dziś stolik na jeden z naszych wieczorów tematycznych telefonicznie: 500 515 509 lub mailowo: kontakt@larosarestaurant.pl.
W rytmie disco
Niepowtarzalny klimat lat 70-tych, lekko kiczowaty, ale stanowi wizytówkę rozrywkowego stylu. Tak rozpoczniemy karnawał. Dobre jedzenie, odrobina alkoholu, pełen werwy DJ i dekoracje przeniosą Cię w ten klimat. Stworzymy miejsce, gdyby muzyka porwała Cię do tańca. Gorączka sobotniej nocy czeka już tylko wyłącznie na Ciebie, więc nie zwlekaj i zostań królem disco! Wieczór zaczynamy 25 stycznia o godzinie 19:00. Chcesz wpasować się w klimat imprezy – możesz przyjść w przebraniu.
Rio Samba Party
Karnawał bez samby to nie karnawał! Przenieś się z nami na gorące ulice Rio de Janeiro i poczuj latynoski klimat nie tylko na parkiecie, ale też na talerzu. Na ten wieczór mamy atrakcję specjalną – pokaz gorrrącego tańca i wspólną naukę z Paweł Tomaszewski. Ten Pan potrafi porwać do tańca! W Rio będziemy się bawić 8 lutego od godziny 19:00.
Śledzik z PRL-em w tle
Ostatki to ostatnia okazja do zabawy karnawałowej. Dlaczego PRL? Bo śledz jest jego symbolem. Po wojnie restauracje odkopały przedwojenne receptury i świętowanie było naprawdę bogate. Co serwowano na śledzika? Awanturkę, zimne nóżki, fasolkę po bretońsku, rosół z żółtkiem, flaczki, golonkę. Na koniec tematycznie – śledzia w śmietanie. A do tego nie mogło zabraknąć oczywiście kieliszka wódki. Przenieś się z nami w czasie i rozsmakuj w tradycyjnych daniach kuchni polskiej z tamtego okresu. Imprezie będzie towarzyszyć muzyka na żywo w odpowiednim klimacie. Do tego okresu przeniesiemy się w Śledzika, czyli 25 lutego.
